Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

't Wortwat Huisbier

van:'t Wort Wat
klasse:C
stijl:Tripel

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcoholpercentage:6.7 %
begin-SG:1061
EBC (kleur):14.5
EBU (bitterheid):21.5
WatertypepH spoelwater: 4,7

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 1.6 kg.   3 EBC Leverancier: Dingemans
Ambermout (50 EBC)145 g.   50 EBC  
Tarwemout (4 EBC) 550 g.   4 EBC  
Rietsuiker 30 g.      
Lindebloesemhoning80 g.      
Hallertau Perle 8.5 85 min. 10 α Bloemen  
Saaz hop9 15 min. 3.7 α Bloemen  
Koriander3 2 min.    
Iers Mos (Irish Moss)3.5 g. 15 min.    
Wyeast 1762 Belgian Abbey I1      
Maischwater12.5     Leverancier: Kraan
Spoelwater5.5     Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

52 °C58 °C62 °C71 °C78 °C
15 min.10 min.35 min.20 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=113