Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Quadrupel

van:Henny Govaers en Age de Vries
klasse:D
stijl:Quadrupel

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:75 min.
begin-SG:1083
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 1 kg.   3 EBC Leverancier: Dingemans
Ambermout (60 EBC)1280 g.   60 EBC  
Kristalmout (150 EBC)520 g.   150 EBC  
Gerstevlokken 700 g.      
Northern Brewer34 g. 75 min. 7.5 α Bloemen  
Northern Brewer34 g. 15 min. 7.5 α Bloemen  
Saaz hop20 g. 15 min. 3.6 α Bloemen  
Braumeister Barley       
Maischwater8.5 liter     Leverancier: Kraan
Spoelwater8 liter     Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

53 °C65 °C73 °C78 °C
30 min.45 min.30 min.5 min.

Opmerkingen van de brouwer

Gebruik bij dit recept 8.5 kg maischwater en 8 liter spoelwater.

Opmerkingen van de webredactie

Eerste prijs klasse D (jaartal?)
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=116