Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Quadrupel
van: | Henny Govaers en Age de Vries |
klasse: | D |
stijl: | Quadrupel |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
begin-SG: | 1083 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 0.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 1 kg. | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Ambermout (60 EBC) | 1280 g. | 60 EBC | ||
Kristalmout (150 EBC) | 520 g. | 150 EBC | ||
Gerstevlokken | 700 g. | |||
Northern Brewer | 34 g. | 75 min. | 7.5 α | Bloemen |
Northern Brewer | 34 g. | 15 min. | 7.5 α | Bloemen |
Saaz hop | 20 g. | 15 min. | 3.6 α | Bloemen |
Braumeister Barley | ||||
Maischwater | 8.5 liter | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | 8 liter | Leverancier: Kraan | ||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
53 °C | 65 °C | 73 °C | 78 °C |
30 min. | 45 min. | 30 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Gebruik bij dit recept 8.5 kg maischwater en 8 liter spoelwater.Opmerkingen van de webredactie
Eerste prijs klasse D (jaartal?)'t Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=116