Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Blonde Dolly
van: | Theo van de Voorde |
klasse: | C |
stijl: | Blond |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
begin-SG: | 1100 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 0.0 |
Watertype | Kraan |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 3170 g. | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Cara Pilsmout (10 EBC) | 300 g. | 10 EBC | ||
Tarwemeel | 270 g. | |||
Kandijsuiker, wit | 330 g. | |||
Target | 10 g. | 90 min. | 8 α | Bloemen |
Hallertau | 17 g. | 90 min. | 3.5 α | Bloemen |
Styrian Goldings hopbloemen | 7 g. | 10 min. | 5.6 α | Bloemen |
Wyeast 1214 Belgian Abbey | ||||
Maischwater | 10.3 l. | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | 6 l. | Leverancier: Kraan | ||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
52 °C | 63 °C | 68 °C | 73 °C | 78 °C |
15 min. | 30 min. | 15 min. | 30 min. | 1 min. |
Opmerkingen van de webredactie
Recept van de maand oktober 1999. Gist advies is van de redactie't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=122