Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Millenniumbier

van:'t Wort Wat
klasse:D
stijl:Winterbier

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:75 min.
alcoholpercentage:9.7 %
begin-SG:1092
eind-SG:1019
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 1600 g.   3 EBC Leverancier: Dingemans
Munichmout (20 EBC)800 g.   20 EBC  
Tarwemout (4 EBC) 240 g.   4 EBC  
Aromamout 200 g.   150 EBC  
Caramout (120 EBC)200 g.   120 EBC Leverancier: Dingemans
Carafa Special I (800 EBC)24 g.   800 EBC Leverancier: Weyermann
Chocolademout (800 EBC)24 g.   800 EBC  
Kandijsuiker, donker240 g.      
Northern Brewer10 g. 75 min. 8.5 α Bloemen  
Styrian Goldings hopbloemen3 g. 75 min. 5.8 α Bloemen  
Saaz hop5 g. 15 min. 6 α Bloemen  
Steranijs1 g. 15 min.    
Zoethout4 g. 75 min.    
Wyeast 1214 Belgian Abbey       
Maischwater9 liter     Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

52 °C63 °C68 °C73 °C78 °C
15 min.30 min.15 min.30 min.5 min.

Opmerkingen van de webredactie

De korrelgist SAFALE S-04 is hier prima te gebruiken.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=127