Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Witbier (2)
van: | 't Wort Wat |
klasse: | A |
stijl: | Witbier |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 5.3 % |
begin-SG: | 1052 |
eind-SG: | 1014 |
EBC (kleur): | 9.0 |
EBU (bitterheid): | 17.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 1200 g. | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Tarwevlokken | 850 g. | |||
Havermout HO | 200 g. | |||
Hallertau | 20 g. | 75 min. | 3.5 α | Bloemen |
Sinaasappelschil, gedroogde | 8 g. | 10 min. | ||
Koriander | 6 g. | 20 min. | ||
Standaard bovengist | 1 zakje | |||
Maischwater | Leverancier: Kraan | |||
Spoelwater | Leverancier: Kraan | |||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
52 °C | 63 °C | 73 °C | 78 °C |
20 min. | 45 min. | 20 min. | 5 min. |
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=137