Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Hefe-Weizen
van: | Louis van Velthoven |
klasse: | A |
stijl: | Weizen |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcoholpercentage: | 5.7 % |
begin-SG: | 1053 |
EBC (kleur): | 8.0 |
EBU (bitterheid): | 15.0 |
Watertype | pH maisch- en spoelwater: 5.4 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 800 g. | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Tarwemout (4 EBC) | 1.3 kg. | 4 EBC | ||
Caramout (20 EBC) | 65 g. | 20 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Tettnanger | 9 g. | 90 min. | 5.0 α | Bloemen |
Saaz hop | 10 g. | 15 min. | 3.0 α | Bloemen |
Wyeast 3068 Weihenstephan | ||||
Maischwater | 10 liter | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | 5 liter | Leverancier: Kraan | ||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
44 °C | 62 °C | 72 °C | 78 °C |
10 min. | 20 min. | 20 min. | 5 min. |
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=149