Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Schoenmaat Alt
van: | Louis van Velthoven |
klasse: | B |
stijl: | Alt |
XML bestand van het recept: | SchoenmaatAlt.xml |
Beschrijving
We gaan in oktober 2006 naar Düsseldorf, naar de Altstadt. Brouwerijen bezoeken en Altbieren proeven. De Schumacher Alt wordt door de brouwerij omschreven als een bier van 4,6 %, rijk aan vitamine, |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 5.0 % |
begin-SG: | 1052 |
eind-SG: | 1014 |
EBC (kleur): | 32.0 |
EBU (bitterheid): | 34.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 1.3 Kg | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Caramout (120 EBC) | 0.4 Kg | 120 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Munichmout (15 EBC) | 0.6 kg | 15 EBC | ||
Hallertau Perle | 12 gr | 75 min. | 9.2 α | Bloemen |
Hallertau Hersbrücker | 12 gr | 15 min. | 3.4 α | Bloemen |
Schumacher Alt | 1 | Leverancier: Brouwerij Schumacher | ||
Maischwater | 8.2 l. | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | 8.2 l. | Leverancier: Kraan | ||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
53 °C | 63 °C | 74 °C | 78 °C |
15 min. | 35 min. | 15 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Als de Schumacher gist niet te verkrijgen is dan Wyeast 1007 German Ale gebruiken.Opmerkingen van de webredactie
In 2010 wordt dit recept onder de naam Schoenmaat Alt wederom als maandbier verstrekt. Het recept is enigzins gewijzigd i.v.m. de gewijzigde alphazuur gehalten van de hoppen e.d. Technische waarden berekent m.b.v. Brouw visie. (De Inkoopcommisie)'t Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=153