Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Old Bornholm

van:Arjen Boekhorst & Gerrit Walraven
klasse:D
stijl:Fantasiebier

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcoholpercentage:8.3 %
begin-SG:1085
eind-SG:1020
EBC (kleur):32.0
EBU (bitterheid):90.0
Brouwhuisefficiëntie:75 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Palemout (7 EBC)3.6 kg   7 EBC  
Caramout (120 EBC)320 gr   120 EBC Leverancier: Dingemans
Whiskymout (5 EBC) 80 gr   5 EBC Leverancier: Weyermann
New Zealand Southern Cross 20 90 min. 12 α Bloemen  
New Zealand Southern Cross 15 30 min. 12 α Bloemen  
New Zealand Southern Cross 15   12 α Bloemen  
Wyeast 1056 American Ale1      
Maischwater11.8 liter     Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

63 °C72 °C78 °C
60 min.20 min.5 min.

Opmerkingen van de brouwer

gezamelijke brouwdag 18 november 2006

Opmerkingen van de webredactie

Het alcohol percentageen de ebc en ebu zijn berekend met brouwhulp.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=154