Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Old Bornholm
van: | Arjen Boekhorst & Gerrit Walraven |
klasse: | D |
stijl: | Fantasiebier |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcoholpercentage: | 8.3 % |
begin-SG: | 1085 |
eind-SG: | 1020 |
EBC (kleur): | 32.0 |
EBU (bitterheid): | 90.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Palemout (7 EBC) | 3.6 kg | 7 EBC | ||
Caramout (120 EBC) | 320 gr | 120 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Whiskymout (5 EBC) | 80 gr | 5 EBC | Leverancier: Weyermann | |
New Zealand Southern Cross | 20 | 90 min. | 12 α | Bloemen |
New Zealand Southern Cross | 15 | 30 min. | 12 α | Bloemen |
New Zealand Southern Cross | 15 | 12 α | Bloemen | |
Wyeast 1056 American Ale | 1 | |||
Maischwater | 11.8 liter | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | Leverancier: Kraan | |||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
63 °C | 72 °C | 78 °C |
60 min. | 20 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de brouwer
gezamelijke brouwdag 18 november 2006Opmerkingen van de webredactie
Het alcohol percentageen de ebc en ebu zijn berekend met brouwhulp.'t Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=154