Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Rijsterbij 4
van: | Ernst de Moor & Ernest ter Kuile |
klasse: | A |
stijl: | Pilsener |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 5.6 % |
begin-SG: | 1049 |
eind-SG: | 1006 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 0.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 1.7 kg. | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Rijst | 570 g. | |||
Standaard bovengist | 7 g. | |||
Maischwater | Leverancier: Kraan | |||
Spoelwater | Leverancier: Kraan | |||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
45 °C | 55 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
15 min. | 30 min. | 60 min. | 30 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Het is essentieel dat de rijst eerst wordt gemalen en gekookt, totdat zij verstijfseld is. Dan aan het begin van het maischen toevoegen, zodat ook het zetmeel van de rijst omgezet wordt in suikers. Maisch in bij 45 graden.Opmerkingen van de webredactie
tweede prijs klasse A clubkampioenschappen 2007't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=171