Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Laurierporter (II)
van: | Jan Wurpel en Erik Deelissen |
klasse: | V |
stijl: | Fantasiebier |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcoholpercentage: | 6.7 % |
begin-SG: | 1061 |
eind-SG: | 1010 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 0.0 |
Watertype | spoelwater met 0,3 ml. (75%) fos |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Palemout (7 EBC) | 2100 g. | 7 EBC | ||
Kristalmout (120 EBC) | 240 g. | 120 EBC | ||
Chocolademout (800 EBC) | 120 g. | 800 EBC | ||
Zwarte mout (1000 EBC) | 30 g. | 1000 EBC | ||
Iers Mos (Irish Moss) | 2.5 g. | 15 min. | ||
Laurierblad | 0.2 g. | |||
East Kent Goldings | 25 g. | 75 min. | 5.1 α | Bloemen |
Fuggles | 11 g. | 15 min. | 4.6 α | Bloemen |
Wyeast 1084 Irish Ale | ||||
Maischwater | Leverancier: Kraan | |||
Spoelwater | Leverancier: Kraan | |||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
52 °C | 58 °C | 63 °C | 73 °C | 78 °C |
15 min. | 5 min. | 30 min. | 15 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de webredactie
Derde prijs klasse V, ONK 2008; wisselkei 2007't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=173