Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
MeiBokkel
van: | Inkoopcommissie |
klasse: | C |
stijl: | Meibok |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcoholpercentage: | 6.0 % |
begin-SG: | 1062 |
eind-SG: | 1014 |
EBC (kleur): | 14.0 |
EBU (bitterheid): | 22.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 70 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 2.5 Kg | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Cara-kristal (120 EBC) | 50 gr | 120 EBC | ||
Munichmout (15 EBC) | 110 gr | 15 EBC | ||
Tettnanger | 20 gr | 90 min. | 3.8 α | Bloemen |
Hallertau Mittelfruh | 15 gr | 15 min. | 4 α | Bloemen |
Koriander | 5 gr | 10 min. | ||
Wyeast 2206 Bavarian Lager | 1 | |||
Maischwater | 9.4 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | 8 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
54 °C | 50 °C | 64 °C | 72 °C | 78 °C |
0 min. | 25 min. | 20 min. | 40 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Voor een extra MeiBokkel gevoel kan je samen met de Koriander ook nog Gagel toevoegen, niet meer dan 1 gram omdat Gagel nogal snel gaat overheersen. Als je voor het eerst Gagel gebruikt voeg dan niet meer dan 0.5 gram toe.'t Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=183