Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

MeiBokkel

van:Inkoopcommissie
klasse:C
stijl:Meibok

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcoholpercentage:6.0 %
begin-SG:1062
eind-SG:1014
EBC (kleur):14.0
EBU (bitterheid):22.0
Brouwhuisefficiëntie:70 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 2.5 Kg   3 EBC Leverancier: Dingemans
Cara-kristal (120 EBC)50 gr   120 EBC  
Munichmout (15 EBC)110 gr   15 EBC  
Tettnanger20 gr 90 min. 3.8 α Bloemen  
Hallertau Mittelfruh15 gr 15 min. 4 α Bloemen  
Koriander5 gr 10 min.    
Wyeast 2206 Bavarian Lager1      
Maischwater9.4 ltr     Leverancier: Kraan
Spoelwater8 ltr     Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

54 °C50 °C64 °C72 °C78 °C
0 min.25 min.20 min.40 min.5 min.

Opmerkingen van de brouwer

Voor een extra MeiBokkel gevoel kan je samen met de Koriander ook nog Gagel toevoegen, niet meer dan 1 gram omdat Gagel nogal snel gaat overheersen. Als je voor het eerst Gagel gebruikt voeg dan niet meer dan 0.5 gram toe.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=183