Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Rooie Bag
van: | Inkoopcommissie |
klasse: | B |
stijl: | Vlaams rood |
Beschrijving
Dit is een Rodenbach en een Rodenbach is een blend van een oud en een jong bier in de verhouding van ongeveer 25-10% oud tot 75-90% jong. Het is dus de bedoeling dat er twee brouwsels gemaakt worden en dat die gemengd worden. Voor het oude bier: Voor het jonge bier: |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcoholpercentage: | 7.0 % |
begin-SG: | 1070 |
eind-SG: | 1016 |
EBC (kleur): | 56.0 |
EBU (bitterheid): | 13.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 70 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Palemout (7 EBC) | 2 Kg | 7 EBC | ||
Cara-kristal (120 EBC) | 290 gr | 120 EBC | ||
Chocolademout (800 EBC) | 29 gr | 800 EBC | ||
Maisvlokken | 580 gr | |||
East Kent Goldings | 9 gr | 90 min. | 5.5 α | Bloemen |
Saaz hop | 5 gr | 15 min. | 6 α | Bloemen |
Eikenkrullen | 7 gr | |||
Wyeast 1007 German Ale | hoofdgisting | |||
Wyeast 3278 Lambic blend | lagering | Leverancier: Wyeast | ||
Maischwater | 8.4 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | 8.2 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
56 °C | 52 °C | 62 °C | 72 °C | 78 °C |
0 min. | 20 min. | 40 min. | 40 min. | 5 min. |
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=184