Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
KwaaieDrop
van: | Inkoopcommissie |
klasse: | D |
stijl: | Quadrupel |
XML bestand van het recept: | KwaaieDrop.xml |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 9.4 % |
begin-SG: | 1089 |
eind-SG: | 1021 |
EBC (kleur): | 52.0 |
EBU (bitterheid): | 20.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 2200 gr | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Palemout (7 EBC) | 1000 gr | 7 EBC | ||
Cara-kristal (120 EBC) | 300 gr | 120 EBC | ||
Aromamout | 100 gr | 150 EBC | ||
Biscuitmout | 75 gr | 50 EBC | ||
Kandijsuiker, wit | 50 gr | |||
Brewers Gold | 15 gr | 75 min. | 6.4 α | Bloemen |
Styrian Goldings hopbloemen | 8 gr | 15 min. | 4.1 α | Bloemen |
Sinaasappelschil, gedroogde | 2.5 gr | 15 min. | ||
Koriander | 1 gr | 15 min. | ||
Styrian Goldings hopbloemen | 8 gr | 5 min. | 4.1 α | Bloemen |
Sinaasappelschil, gedroogde | 1 gr | 5 min. | ||
Koriander | 1 gr | 5 min. | ||
Maischwater | 15.1 | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | 6.8 | Leverancier: Kraan | ||
Wyeast 3787 trappist high gravity | 1 | Leverancier: wyeast | ||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
67 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
0 min. | 40 min. | 20 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Vergisten tussen de 19-27 graden Celsius. Hierdoor is dit recept goed te brouwen tijdens de warmere maanden.'t Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=187