Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
TsaarRoeskie Stout (Imperial Russian)
van: | Inkoopcommissie |
klasse: | D |
stijl: | Russian Imperial Stout |
XML bestand van het recept: | TsaarRoeskieStout.xml |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 9.9 % |
begin-SG: | 1091 |
eind-SG: | 1020 |
EBC (kleur): | 103.0 |
EBU (bitterheid): | 67.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 80 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Palemout (7 EBC) | 3400 gr | 7 EBC | ||
Cara-amber | 190 gr | 60 EBC | ||
Chocolademout (800 EBC) | 70 gr | 800 EBC | ||
Black (geroosterde Gerstemout) | 50 gr | 1400 EBC | ||
Stroop | 100 gr | 50 EBC | ||
Target | 28 gr | 75 min. | 10 α | Bloemen |
Target | 13 gr | 15 min. | 10 α | Bloemen |
Target | 8 gr | 5 min. | 10 α | Bloemen |
Eikenkrullen | 5 gr | Koud hop min. | ||
Wyeast 1968 London Ale | 1 | |||
Maischwater | 15.2 liter | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | 2.6 liter | Leverancier: Kraan | ||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
67 °C | 62 °C | 72 °C | 78 °C |
0 min. | 35 min. | 20 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de brouwer
De stroop is gewone stroop, geen appelstroop of iets dergelijks. De stroop tijdens de laatste 5 minuten koken toevoegen.De eikenkrullen zijn: Eik Chips Whisky.
De Eik Chips pas toevoegen tijdens de lagering. Vergeet niet de chips te ontsmette
Opmerkingen van de webredactie
Dit is het maandpakket van juni 2011. De genoemde stroop wordt niet bij het pakket geleverd.'t Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=198