Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Pater Tripeloris
van: | Inkoopcommissie |
klasse: | C |
stijl: | Tripel |
XML bestand van het recept: | Patertripeloris.xml |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 8.2 % |
begin-SG: | 1074 |
eind-SG: | 1015 |
EBC (kleur): | 21.0 |
EBU (bitterheid): | 22.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 80 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 2400 gr | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Ambermout (50 EBC) | 200 gr | 50 EBC | ||
Kandijsuiker, wit | 400 gr | |||
Styrian Goldings hopbloemen | 20 gr | 75 min. | 4 α | Bloemen |
Styrian Goldings hopbloemen | 5 gr | 15 min. | 5.5 α | Bloemen |
Willamette hop | 10 gr | 5 min. | 5.5 α | Bloemen |
Koriander | 2 gr | 5 min. | ||
Wyeast 3787 trappist high gravity | 1 | Leverancier: wyeast | ||
Maischwater | 10.7 liter | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | 5.7 liter | Leverancier: Kraan | ||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
67 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
0 min. | 15 min. | 35 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de webredactie
Dit is het maandpakket van september 2011.'t Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=200