Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Bietsbooi
van: | Inkoopcommissie |
klasse: | A |
stijl: | California Steam |
XML bestand van het recept: | Bietsbooi.xml |
Beschrijving
Dit is het maandpakket van de maand februari 2012. |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 5.0 % |
begin-SG: | 1050 |
eind-SG: | 1015 |
EBC (kleur): | 31.0 |
EBU (bitterheid): | 31.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 80 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 1700 gr | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Munichmout (15 EBC) | 210 gr | 15 EBC | ||
Cara-kristal (120 EBC) | 170 gr | 120 EBC | ||
Chocolademout (800 EBC) | 15 gr | 800 EBC | ||
Northern Brewer | 8 gr | 60 min. min. | 9.2a α | Bloemen |
Northern Brewer | 11 gr | 15 min. min. | 9.2a α | Bloemen |
Northern Brewer | 11 gr | 1 min. min. | 9.2a α | Bloemen |
Wyeast 2112 California Lager | ||||
Maischwater | 8.6 l | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | 6.5l | Leverancier: Kraan | ||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
67 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
0 min. | 40 min. | 10 min. | 2 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Let op dit is een ondergistend bier. De gist behoud wel zijn ondergistende karakter tot ongeveer 19 graden Celsius. Het beste blijft echter wel een lager temperatuur van rond de 5 graden Celsius.'t Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=204