Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
MacTof
van: | Inkoopcommissie |
klasse: | D |
stijl: | Scotch Ale |
XML bestand van het recept: | macTof.xml |
Beschrijving
Om nog meer karamellisatie te krijgen moet er het volgende gebeuren: Vang de eerste 1 รก 2 liter heldere wort uit de maisch op en kook deze in tot er karamellisatie optreedt en voeg dit aan het einde van het kookproces weer toe. Dit recept leent zich uitstekend voor een experiment met gagel of sinaasappelschillen. Andere kruiden kunnen natuurlijk ook maar ze moeten wel te combineren zijn met de aanwezige caramelsmaak. |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 120 min. |
alcoholpercentage: | 5.0 % |
begin-SG: | 1048 |
eind-SG: | 1013 |
EBC (kleur): | 42.0 |
EBU (bitterheid): | 27.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 80 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Palemout (7 EBC) | 1650 gr | 7 EBC | ||
Cara-kristal (120 EBC) | 350 gr | 120 EBC | ||
East Kent Goldings | 17 gr | 60 min. | 6 α | Bloemen |
East Kent Goldings | 3 gr | 3 min. | 6 α | Bloemen |
Wyeast 1728 Scottish Ale | 1 | |||
Maischwater | 8.2 l | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | 9.3 l | Leverancier: Kraan | ||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
71 °C | 66 °C | 78 °C |
0 min. | 60 min. | 2 min. |
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=205