Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Kols
van: | Inkoopcommissie |
klasse: | A |
stijl: | Kölsch |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 5.0 % |
begin-SG: | 1048 |
eind-SG: | 1013 |
EBC (kleur): | 10.0 |
EBU (bitterheid): | 24.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 1200 gr | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Havervlokken (2 EBC) | 350 gr | 2 EBC | ||
Munichmout (15 EBC) | 450 gr | 15 EBC | ||
Hallertau Mittelfruh | 15 gr | 60 min. | 4.6 α | Bloemen |
Hallertau Hersbrücker | 10 gr | 15 min. | 5.1 α | Bloemen |
Hallertau Hersbrücker | 5 gr | 3 min. | 5.1 α | Bloemen |
Wyeast 2565 Kölsch | 1 | |||
Maischwater | 9 liter | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | 7 liter | Leverancier: Kraan | ||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
65 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
0 min. | 30 min. | 25 min. | 2 min. |
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=207