Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Soewarts

van:Inkoopcommissie
klasse:B
stijl:Schwarzbier

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:75 min.
alcoholpercentage:5.2 %
begin-SG:1048
eind-SG:1012
EBC (kleur):56.0
EBU (bitterheid):29.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 1600 gr   3 EBC Leverancier: Dingemans
Munichmout (17 EBC)200 gr   17 EBC  
Cara Pilsmout (10 EBC)150 gr   10 EBC  
Chocolademout (800 EBC)100 gr   800 EBC  
Hallertau Perle 11 gr 75 min. 8.9a α Bloemen  
Tettnanger5 gr 10 min. 5.9a α Bloemen  
Tettnanger4 gr 3 min. 5.9a α Bloemen  
Maischwater8.4 lit.     Leverancier: Kraan
Spoelwater7.3 lit     Leverancier: Kraan
Wyeast 1007 German Ale1      
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

53 °C67 °C78 °C
5 min.60 min.2 min.

Smaakimpressie

Een lekkere Swartz, enigzins droog en vol van smaak.

Opmerkingen van de webredactie

Maandpakket van september 2012
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=208