Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Soewarts
van: | Inkoopcommissie |
klasse: | B |
stijl: | Schwarzbier |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 5.2 % |
begin-SG: | 1048 |
eind-SG: | 1012 |
EBC (kleur): | 56.0 |
EBU (bitterheid): | 29.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 1600 gr | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Munichmout (17 EBC) | 200 gr | 17 EBC | ||
Cara Pilsmout (10 EBC) | 150 gr | 10 EBC | ||
Chocolademout (800 EBC) | 100 gr | 800 EBC | ||
Hallertau Perle | 11 gr | 75 min. | 8.9a α | Bloemen |
Tettnanger | 5 gr | 10 min. | 5.9a α | Bloemen |
Tettnanger | 4 gr | 3 min. | 5.9a α | Bloemen |
Maischwater | 8.4 lit. | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | 7.3 lit | Leverancier: Kraan | ||
Wyeast 1007 German Ale | 1 | |||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
53 °C | 67 °C | 78 °C |
5 min. | 60 min. | 2 min. |
Smaakimpressie
Een lekkere Swartz, enigzins droog en vol van smaak.Opmerkingen van de webredactie
Maandpakket van september 2012't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=208