Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Witte Wolf
van: | Matthijs en Niels v.d. Weijden |
klasse: | A |
stijl: | Witbier |
Beschrijving
Dit recept is ontstaaan als een "kloon" van gulpener korenwolf. Na wat zoeken, uitproberen en brouwen is dit het resultaat. Het brouw en spoelwater is aangezuurd met 1,5 ml fosforzuur per 10 liter. |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 5.0 % |
begin-SG: | 1050 |
eind-SG: | 1014 |
EBC (kleur): | 9.0 |
EBU (bitterheid): | 16.0 |
Watertype | kraan water |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 1400 gram | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Tarwemout (4 EBC) | 375 gram | 4 EBC | ||
Roggemout (6 EBC) | 240 gram | 6 EBC | ||
Spelt | 325 gram | |||
Hallertau Mittelfruh | 5 gram | 75 min. | 5 α | Bloemen |
Cascade | 5 gram | 10 min. | 5 α | Bloemen |
Wyeast 3068 Weihenstephan | ||||
Safbrew WB-06 | 1 zakje | Leverancier: Fermentis | ||
Vlierbloesem | 7 gram | 10 min. | ||
Koriander | 3 gram | 10 min. | ||
Sinaasappelschil, gedroogde | 5 gram | 10 min. | ||
Maischwater | Leverancier: Kraan | |||
Spoelwater | Leverancier: Kraan | |||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
52 °C | 63 °C | 68 °C | 72 °C | 78 °C |
10 min. | 30 min. | 15 min. | 20 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Een "weizen" gist word ook door gulpener gebruikt. En geeft een beter resultaat dat een witbier gist.Problemen bij brouwen
Roggemout bevat veel gomstoffen en moet van tevoren bewerkt worden.Schroot deze en stort het in 1,5 liter water van 90 graden, laten afkoelen tot 40 graden,100 gram geschroot pilsmout toevoegen en 30 min. laten staan.Dit voorkomt filter problemen.'t Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=210