Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Witte Wolf

van:Matthijs en Niels v.d. Weijden
klasse:A
stijl:Witbier

Beschrijving

Dit recept is ontstaaan als een "kloon" van gulpener korenwolf.

Na wat zoeken, uitproberen en brouwen is dit het resultaat.

Het brouw en spoelwater is aangezuurd met 1,5 ml fosforzuur per 10 liter.

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:75 min.
alcoholpercentage:5.0 %
begin-SG:1050
eind-SG:1014
EBC (kleur):9.0
EBU (bitterheid):16.0
Watertypekraan water

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 1400 gram   3 EBC Leverancier: Dingemans
Tarwemout (4 EBC) 375 gram   4 EBC  
Roggemout (6 EBC)240 gram   6 EBC  
Spelt325 gram      
Hallertau Mittelfruh5 gram 75 min. 5 α Bloemen  
Cascade5 gram 10 min. 5 α Bloemen  
Wyeast 3068 Weihenstephan       
Safbrew WB-06 1 zakje     Leverancier: Fermentis
Vlierbloesem 7 gram 10 min.    
Koriander3 gram 10 min.    
Sinaasappelschil, gedroogde5 gram 10 min.    
Maischwater      Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

52 °C63 °C68 °C72 °C78 °C
10 min.30 min.15 min.20 min.5 min.

Opmerkingen van de brouwer

Een "weizen" gist word ook door gulpener gebruikt. En geeft een beter resultaat dat een witbier gist.

Problemen bij brouwen

Roggemout bevat veel gomstoffen en moet van tevoren bewerkt worden.Schroot deze en stort het in 1,5 liter water van 90 graden, laten afkoelen tot 40 graden,100 gram geschroot pilsmout toevoegen en 30 min. laten staan.Dit voorkomt filter problemen.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=210