Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Ben's hefe weizen

van:Ben Jacobs
gepubliceerd:november 2012
klasse:B
stijl:Dunkel Weizen

Beschrijving

maischwater iets aangezuurd.

Dit bier kan in 4 a 5 weken in je glas zitten.

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcoholpercentage:5.0 %
begin-SG:1055
eind-SG:1014
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):16.0
Watertypeleiding water

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Tarwemout (4 EBC) 1135 gram   4 EBC  
Pilsmout (3 EBC) 735 gram   3 EBC Leverancier: Dingemans
Munichmout (20 EBC)200 gram   20 EBC  
Cara Munichmout (150 EBC)400 gram   150 EBC Leverancier: Brouwland
Safbrew WB-061 zakje     Leverancier: Fermentis
Hallertau Perle 5.35 gram 90 min. 9.4 α Bloemen  
Hallertau Perle 3.35 gram 5 min. 9.4 α Bloemen  
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

50 °C63 °C72 °C78 °C
20 min.25 min.30 min.5 min.

Opmerkingen van de brouwer

De soort hop is van ondergeschikt belang (EBU 16)uiteraard wel van duitse origine zijn. Ook de granen natuurlijk

Smaakimpressie

Lekker doordrinkbaar bier
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=213