Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Ben's hefe weizen
van: | Ben Jacobs |
gepubliceerd: | november 2012 |
klasse: | B |
stijl: | Dunkel Weizen |
Beschrijving
maischwater iets aangezuurd. Dit bier kan in 4 a 5 weken in je glas zitten. |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcoholpercentage: | 5.0 % |
begin-SG: | 1055 |
eind-SG: | 1014 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 16.0 |
Watertype | leiding water |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Tarwemout (4 EBC) | 1135 gram | 4 EBC | ||
Pilsmout (3 EBC) | 735 gram | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Munichmout (20 EBC) | 200 gram | 20 EBC | ||
Cara Munichmout (150 EBC) | 400 gram | 150 EBC | Leverancier: Brouwland | |
Safbrew WB-06 | 1 zakje | Leverancier: Fermentis | ||
Hallertau Perle | 5.35 gram | 90 min. | 9.4 α | Bloemen |
Hallertau Perle | 3.35 gram | 5 min. | 9.4 α | Bloemen |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
50 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
20 min. | 25 min. | 30 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de brouwer
De soort hop is van ondergeschikt belang (EBU 16)uiteraard wel van duitse origine zijn. Ook de granen natuurlijkSmaakimpressie
Lekker doordrinkbaar bier't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=213