Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Hout en Schot
van: | Inkoopcommissie |
klasse: | D |
stijl: | Scotch Ale |
Beschrijving
Een lekkere stevige ale die door het lageren met het eikenhout toch lekker apart van smaak is. |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 8.6 % |
begin-SG: | 1079 |
eind-SG: | 1018 |
EBC (kleur): | 44.0 |
EBU (bitterheid): | 31.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Palemout (7 EBC) | 3300 gr | 7 EBC | ||
Cara Red (45 EBC) | 150 gr | 45 EBC | ||
Roasted Wheat Malt | 40 gr | 900 EBC | Leverancier: Thomas Fawcett & Sons | |
Aromamout (60 EBC) | 60 gr | 60 EBC | ||
East Kent Goldings | 20 gr | 75 min. | 6.5 α | Bloemen |
East Kent Goldings | 15 gr | 15 min. | 6.5 α | Bloemen |
Eik chips amerikaans medium toast | 4 gr | Leverancier: Brouwland | ||
Wyeast 1728 Scottish Ale | 1 | |||
Maischwater | 15 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | 3 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
56 °C | 53 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
0 min. | 5 min. | 30 min. | 35 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Als je het hebt kan je tijdens de laatste 15 minuten koken ongeveer 1gr iers mos toevoegen.Eind SG mag tussen 1018 en 1022 liggen.
De Eik chips medium toast (USA) pas tijdens de lagering toevoegen.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=216