Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Bittiebitter
van: | Inkoopcommissie |
klasse: | A |
stijl: | Bitter |
Beschrijving
Dit is een lekkere bitter waarin, door de laatste hopgift, de aroma's van de East Kent Goldings hop goed tot zijn recht komen. De laatste hopgift van East kent Golding toevoegen na het einde van het koken, dus nadat je het gas hebt dichtgedraaid, en dan 15 minuten laten rusten alvorens te beginnen met het wort over te hevelen naar het gistings vat. Als je weet dat je hevelsnelheid erg langzaam is dan eerder beginnen met hevelen. |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 5.5 % |
begin-SG: | 1052 |
eind-SG: | 1014 |
EBC (kleur): | 17.0 |
EBU (bitterheid): | 45.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Palemout (7 EBC) | 1700 gr | 7 EBC | ||
Carahell (14 EBC) | 500 gr | 14 EBC | ||
Fuggles | 25 gr | 75 min. | 5.3 α | Bloemen |
East Kent Goldings | 10 gr | 75 min. | 6.5 α | Bloemen |
East Kent Goldings | 10 gr | 15 min. | 6.5 α | Bloemen |
Iers Mos (Irish Moss) | 1 gr | 15 min. | ||
East Kent Goldings | 10 gr | 6.5 α | Bloemen | |
Wyeast 1187 Ringwood Ale | 1 | |||
Maischwater | 9 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | 6.9 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Bruine suiker | 100 gr | |||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
71 °C | 67 °C | 78 °C |
0 min. | 60 min. | 2 min. |
Opmerkingen van de brouwer
De bruine suiker kan eventueel door een ander soort suiker vervangen worden. (kristal, witte basterd of rietsuiker)'t Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=217