Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

ZoetStout

van:Inkoopcommissie
klasse:B
stijl:Stout

Beschrijving

De stout is donker, zoet en heeft een volle rijke roost smaak met bijbehorende aroma's.

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:75 min.
alcoholpercentage:6.1 %
begin-SG:1057
eind-SG:1014
EBC (kleur):215.0
EBU (bitterheid):30.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Palemout (7 EBC)2100 gr   7 EBC  
Cara-kristal (120 EBC)200 gr   120 EBC  
Black (geroosterde Gerstemout) 180 gr   1400 EBC  
Chocolademout (900 EBC)100 gr   900 EBC  
East Kent Goldings20 gr 75 min. 6.5 α Bloemen  
Lactose (Melksuiker)150 gr      
Wyeast 1318 London Ale III 1     Leverancier: Wyeast
Maischwater10.6 ltr     Leverancier: Kraan
Spoelwater5.8 ltr     Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

70 °C67 °C78 °C
0 min.60 min.2 min.

Opmerkingen van de brouwer

Alternatief voor de Wyeast 1318 zijn: Wyeast 1099 Safale S-04 of White Labs WPL006.
Eind SG mag tussen de 1012 en de 1016 zitten.

Problemen bij brouwen

De Lactose pas 10 minuten voor het einde van het koken toevoegen.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=218