Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
KoningWinter Gerstewijn
van: | Inkoopcommissie |
klasse: | C |
stijl: | Barley Wine |
Beschrijving
Dit is een lekker winterbier dat alcohol warmend is maar gevaarlijk genoeg door het hele kleine bittertje lekker weg drinkt. |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 10.0 % |
begin-SG: | 1090 |
eind-SG: | 1015 |
EBC (kleur): | 14.0 |
EBU (bitterheid): | 33.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Palemout (7 EBC) | 2200 gr | 7 EBC | ||
Rijstevlokken | 300 gr | |||
Suiker | 1000 gr | |||
Fuggles | 30 gr | 60 min. | 5.3 α | Bloemen |
Maischwater | 10 | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | 5 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Bioferm Champ (Champagne gist) | 5 | |||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
71 °C | 67 °C | 78 °C |
0 min. | 90 min. | 2 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Gist dosis = 2gr/10ltr (meer kan nooit kwaad)Tijdens het lageren ongeveer om de 2 a 3 weken alles even schudden of omroeren.
Pas na 4 maanden laten klaren en pas bottelen als het gewenste sg van 1010-1018 is bereikt.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=221