Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Ouwe IPA

van:Inkoopcommissie
klasse:C
stijl:India Pale Ale

Beschrijving

Dit is naar een oud recept uit het boek van Amsinck.
Het maischen was eigenlijk in 2 stappen. First masch: 2,8ltr/Kg -start op 75ºC en laat gedurende 2 uur afkoelen tot 64ºC, aftappen en 2uur koken met de helft van de hop. Second masch: 2,6ltr/Kg -start op 82ºC laat gedurende 1uur afkoelen tot 74ºC, aftappen en gedurende 2uur koken met de rest van de hop.
Voeg de batches samen en voeg de koudhop toe na de hoofdvergisting.

Mocht iemand het op deze wijze gaan brouwen dan ben ik erg benieuwd hoe het gaat worden.

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:100 min.
alcoholpercentage:7.3 %
begin-SG:1067
eind-SG:1015
EBC (kleur):17.0
EBU (bitterheid):70.0
Brouwhuisefficiëntie:75 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Palemout (7 EBC)3000 gr   7 EBC  
East Kent Goldings50 gr 100 min. 6.5 α Bloemen  
East Kent Goldings15 gr   6.5 α Bloemen  
Maischwater12.6 ltr     Leverancier: Kraan
Spoelwater7.8 ltr     Leverancier: Kraan
Wyeast 1332 NorthWest Ale1     Leverancier: Wyeast
Maischwater      Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

66 °C63 °C72 °C78 °C
0 min.30 min.35 min.2 min.

Opmerkingen van de brouwer

Voeg de koudhop toe na de hoofdvergisting.
Alternatieve droge gist is S-04.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=222