Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Bijna Blond
van: | Inkoopcommissie |
klasse: | C |
stijl: | Blond |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 7.6 % |
begin-SG: | 1069 |
eind-SG: | 1014 |
EBC (kleur): | 16.0 |
EBU (bitterheid): | 28.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 2400 gr | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Thomas Fawcett & Sons - Viennamalt | 220 gr | 12 EBC | Leverancier: Thomas Fawcett & Sons | |
Biscuitmout | 110 gr | 50 EBC | ||
Aromamout (50 EBC) | 110 gr | 50 EBC | ||
Suiker | 200 gr | |||
Styrian Goldings hopbloemen | 30 gr | 75 min. | 3.6 α | Bloemen |
Styrian Goldings hopbloemen | 10 gr | 15 min. | 3.6 α | Bloemen |
Maischwater | 11.6 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | 6.9 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Wyeast 1214 Belgian Abbey | 1 | |||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
71 °C | 67 °C | 78 °C |
0 min. | 60 min. | 2 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Zonder de suiker krijg je ongeveer 6,5% alc. Dit bier valt een beetje tussen het type blonde en sterke blonde in.Voor een betere uitvlokking kan je tijdens de laatste hopgift nog iers mos toevoegen, ongeveer 2gr/10liter.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=230