Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Kriebels

van:Inkoopcommissie
klasse:C
stijl:Blond

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:60 min.
alcoholpercentage:7.2 %
begin-SG:1066
eind-SG:1015
EBC (kleur):21.0
EBU (bitterheid):18.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Palemout (7 EBC)2200 gr   7 EBC  
Cara Munichmout (120 EBC)120 gr   120 EBC  
Aromamout (50 EBC)60 gr   50 EBC  
Suiker500 gr      
East Kent Goldings8 gr 60 min. 7.5 α Bloemen  
Saaz hop7 gr 15 min. 4.1 α Bloemen  
Sinaasappelschil, gedroogde7 gr 5 min.    
Paradijszaad1 gr 5 min.    
Maischwater12 ltr     Leverancier: Kraan
Spoelwater6.6 ltr     Leverancier: Kraan
Wyeast 3944 Belgium White1     Leverancier: Wyeast
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

71 °C67 °C78 °C
0 min.60 min.2 min.

Opmerkingen van de brouwer

Om nog een kleine honing toets in de smaak toe te voegen kan je ongeveer helft van de bottelsuiker vervangen door honing. Dit levert een iets complexere smaak op.
Door de witbier gist blijft dit bier een tweeschijn tot mistige oranje kleur houden.

Problemen bij brouwen

Als je liever met droge gist brouwt dan is de Safbrew WB-06 een goede vervanger voor de Wyeast 3944.

Smaakimpressie

Een lekker kruidig bier dat met een frisse afdronk ontzettend lekker weg hevelt.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=231