Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Kriebels
van: | Inkoopcommissie |
klasse: | C |
stijl: | Blond |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 7.2 % |
begin-SG: | 1066 |
eind-SG: | 1015 |
EBC (kleur): | 21.0 |
EBU (bitterheid): | 18.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Palemout (7 EBC) | 2200 gr | 7 EBC | ||
Cara Munichmout (120 EBC) | 120 gr | 120 EBC | ||
Aromamout (50 EBC) | 60 gr | 50 EBC | ||
Suiker | 500 gr | |||
East Kent Goldings | 8 gr | 60 min. | 7.5 α | Bloemen |
Saaz hop | 7 gr | 15 min. | 4.1 α | Bloemen |
Sinaasappelschil, gedroogde | 7 gr | 5 min. | ||
Paradijszaad | 1 gr | 5 min. | ||
Maischwater | 12 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | 6.6 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Wyeast 3944 Belgium White | 1 | Leverancier: Wyeast | ||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
71 °C | 67 °C | 78 °C |
0 min. | 60 min. | 2 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Om nog een kleine honing toets in de smaak toe te voegen kan je ongeveer helft van de bottelsuiker vervangen door honing. Dit levert een iets complexere smaak op.Door de witbier gist blijft dit bier een tweeschijn tot mistige oranje kleur houden.
Problemen bij brouwen
Als je liever met droge gist brouwt dan is de Safbrew WB-06 een goede vervanger voor de Wyeast 3944.Smaakimpressie
Een lekker kruidig bier dat met een frisse afdronk ontzettend lekker weg hevelt.'t Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=231