Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
RooieSjimmie
van: | Inkoopcommissie |
klasse: | V |
stijl: | Overig |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 7.0 % |
begin-SG: | 1062 |
eind-SG: | 1012 |
EBC (kleur): | 47.0 |
EBU (bitterheid): | 27.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Palemout (7 EBC) | 2300 gr | 7 EBC | ||
Aromamout | 100 gr | 150 EBC | ||
Caramelmout (150 EBC) | 150 gr | 150 EBC | ||
Chocolademout (800 EBC) | 15 gr | 800 EBC | ||
Suiker | 200 gr | |||
Tettnanger | 26 gr | 75 min. | 3.8 α | Bloemen |
Styrian Goldings hopbloemen | 4 gr | 15 min. | 3.6 α | Bloemen |
Hallertau Hersbrücker | 4 gr | 15 min. | 4.1 α | Bloemen |
Maischwater | 11 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | 8 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Wyeast 1214 Belgian Abbey | 1 | |||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
67 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
stort 0 min. | 30 min. | 30 min. | 2 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Het is mogelijk dat dit bier verdacht veel op een welbekend bier lijkt.Alternatieve droge gist is S-33.
Smaakimpressie
Het bier proeft wat dun. Dit kan worden opgelost door het maischschema aan te passen naar 25min. op 63C en 35-40min. op 73C.Verder prima op smaak en het lijkt er echt op.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=232