Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Fransaizonnetje

van:Inkoopcommissie
klasse:A
stijl:Saison

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:75 min.
alcoholpercentage:5.5 %
begin-SG:1046
eind-SG:1007
EBC (kleur):8.0
EBU (bitterheid):25.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 1100 gr   3 EBC Leverancier: Dingemans
Vienna mout (8 EBC)750 gr   8 EBC  
Tarwemout (4 EBC) 200 gr   4 EBC  
East Kent Goldings13 gr 60 min. 4.5 α Bloemen  
Saaz hop15 gr 10 min. 2.8 α Bloemen  
Willamette hop15 gr 10 min. 5.7 α Bloemen  
Maischwater8.4 ltr     Leverancier: Kraan
Spoelwater9.2 ltr     Leverancier: Kraan
Wyeast 3711 French Saison1     Leverancier: Wyeast
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

53 °C67 °C78 °C
5 min.50 min.5 min.

Opmerkingen van de brouwer

Water gebruik is gebaseerd op een kookverlies van 4 ltr/uur.
Alternatieve droge gist is T-58.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=242