Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Tarwevino
van: | Inkoopcommissie |
klasse: | C |
stijl: | Witbier (Sterk) |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 9.0 % |
begin-SG: | 1082 |
eind-SG: | 1016 |
EBC (kleur): | 15.0 |
EBU (bitterheid): | 32.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Palemout (7 EBC) | 1750 gr | 7 EBC | ||
Tarwemout (4 EBC) | 900 gr | 4 EBC | ||
Tarwemout, donker (15 EBC) | 250 gr | 15 EBC | ||
Tarwe, ongemout | 850 gr | |||
Magnum | 10 gr | 75 min. | 14.5 α | Bloemen |
Citra | 5 gr | 10 min. | 14.4 α | Bloemen |
Citra | 5 gr | 1 min. | 14.4 α | Bloemen |
Eik chips amerikaans heavy toast | 4 gr | Lagering min. | Leverancier: Brouwland | |
Maischwater | 15 | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | 4 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Wyeast 3942 Belgian Wheat | 1 | Leverancier: Wyeast | ||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
56 °C | 53 °C | 63 °C | 78 °C |
stort min. | 20 min. | 45 min. | 2 min. |
Opmerkingen van de brouwer
De laatste hopgift pas toevoegen na het koken en minimaal 5 minuten in de nog hete wort laten zitten.De eiken chips toevoegen tijdens de lagering. Maximaal 2 tot 3 weken.
Problemen bij brouwen
Soms is er na 45 min. op 63 graden nog zetmeel aanwezig. Blijf dan op 63 graden tot de jodium poef negatief is.'t Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=243