Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Tarwebock
van: | Theo van de Voorde |
klasse: | D |
stijl: | Weizenbock |
Beschrijving
Het is nu (april) de tijd om een bockbier te maken, zodat het dan voldoende kan rijpen en in het najaar precies op dronk is.
Gegevens: Recept: Tarwebock
|
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
alcoholpercentage: | 6.0 % |
begin-SG: | 1065 |
eind-SG: | 1020 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 0.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 1.7 kg. | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Tarwemout (4 EBC) | 500 g. | 4 EBC | ||
Caramout (150 EBC) | 300 g. | 150 EBC | ||
Kristalmout (150 EBC) | 300 g. | 150 EBC | ||
Chocolademout (1000 EBC) | 20 g. | 1000 EBC | ||
Tarwevlokken | 100 g. | |||
Hallertau | 30 g. | 75 min. | 3 α | Bloemen |
Aromahop | 10 g. | 10 min. | Bloemen | |
Farma Trappist | 7 g. | |||
Maischwater | 9 liter | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | Leverancier: Kraan | |||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
52 °C | 63 °C | 65 °C | 73 °C | 78 °C |
10 min. | 30 min. | 15 min. | 20 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de webredactie
Alcoholpercentage berekend volgens Promash't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=25