Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Alt-Stadt
datum: | 1 januari 2016 |
van: | Inkoopcommissie |
klasse: | B |
stijl: | Alt |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 5.2 % |
begin-SG: | 1050 |
eind-SG: | 1014 |
EBC (kleur): | 29.0 |
EBU (bitterheid): | 40.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 1300 gr | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Munichmout (17 EBC) | 370 gr | 17 EBC | ||
Vienna mout (8 EBC) | 340 gr | 8 EBC | ||
Cara Munichmout (120 EBC) | 270 gr | 120 EBC | ||
Hallertau Perle | 16 gr | 75 min. | 8.1 α | Bloemen |
Hallertau Perle | 8 gr | 15 min. | 8.1 α | Bloemen |
Spalt Select DE | 5 gr | 5 min. | 2.9 α | Bloemen |
Maischwater | 9.3 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | 8.5 ltr | Leverancier: Kraan | ||
White Labs WLP036 Dusseldorf Alt | 1 | Leverancier: White Labs | ||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
67 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
stort min. | 35 min. | 15 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Als je liever met droge gist brouwt is Lallemand Danstar Nothingham een goede keus. S-33 zou ook kunnen.Smaakimpressie
Lekkere Alt, lijkt een beetje op Schlussel.'t Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=253