Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Maartbier
van: | Inkoopcommissie |
klasse: | A |
stijl: | Märzen |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 5.5 % |
begin-SG: | 1051 |
eind-SG: | 1012 |
EBC (kleur): | 22.0 |
EBU (bitterheid): | 35.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 1800 gr | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Cara Munichmout (120 EBC) | 200 gr | 120 EBC | ||
Vienna mout (8 EBC) | 300 gr | 8 EBC | ||
Hallertau Perle | 14 gr | 60 min. | 8.1 α | Bloemen |
Hallertau Perle | 5 gr | 15 min. | 8.1 α | Bloemen |
Hallertau Tradition DE | 5 gr | 15 min. | 5.2 α | Bloemen |
Hallertau Tradition DE | 5 gr | Koudhop min. | 5.2 α | Bloemen |
Maischwater | 9.4 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | 7.4 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Wyeast 2633 Octoberfest Lager Blend | 1 | |||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
67 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
stort min. | 35 min. | 15 min. | 2 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Als je liever met droge gist brouwt dan is S-23 een mooie vervanger voor de Wyeast.Problemen bij brouwen
Het aangegeven eind Sg is de hoogste waarde. Lager is beter en een eind SG van ongeveer 1007-1008 is met deze gist te halen.Smaakimpressie
Lekker fris voor de warme lente dagen. Vol van Hallertau aroma's en een fijne kruidige bitterheid.'t Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=254