Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Maartbier

van:Inkoopcommissie
klasse:A
stijl:Märzen

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:60 min.
alcoholpercentage:5.5 %
begin-SG:1051
eind-SG:1012
EBC (kleur):22.0
EBU (bitterheid):35.0
Brouwhuisefficiëntie:75 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 1800 gr   3 EBC Leverancier: Dingemans
Cara Munichmout (120 EBC)200 gr   120 EBC  
Vienna mout (8 EBC)300 gr   8 EBC  
Hallertau Perle 14 gr 60 min. 8.1 α Bloemen  
Hallertau Perle 5 gr 15 min. 8.1 α Bloemen  
Hallertau Tradition DE 5 gr 15 min. 5.2 α Bloemen  
Hallertau Tradition DE 5 gr Koudhop min. 5.2 α Bloemen  
Maischwater9.4 ltr     Leverancier: Kraan
Spoelwater7.4 ltr     Leverancier: Kraan
Wyeast 2633 Octoberfest Lager Blend1      
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

67 °C63 °C72 °C78 °C
stort min.35 min.15 min.2 min.

Opmerkingen van de brouwer

Als je liever met droge gist brouwt dan is S-23 een mooie vervanger voor de Wyeast.

Problemen bij brouwen

Het aangegeven eind Sg is de hoogste waarde. Lager is beter en een eind SG van ongeveer 1007-1008 is met deze gist te halen.

Smaakimpressie

Lekker fris voor de warme lente dagen. Vol van Hallertau aroma's en een fijne kruidige bitterheid.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=254