Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Saison

van:Inkoopcommissie
klasse:A
stijl:Saison

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:60 min.
alcoholpercentage:5.9 %
begin-SG:1050
eind-SG:1005
EBC (kleur):8.5
EBU (bitterheid):28.0
Brouwhuisefficiëntie:75 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 1842 gr   3 EBC Leverancier: Dingemans
Tarwemout (4 EBC) 108 gr   4 EBC  
Munichmout (17 EBC)217 gr   17 EBC  
Styrian Goldings hopbloemen62 gr 60 min. 1.6 α Bloemen  
Styrian Goldings hopbloemen16 gr 15 min. 1.6 α Bloemen  
Saaz hop6 gr 15 min. 3.1 α Bloemen  
Maischwater7.4 ltr     Leverancier: Kraan
Spoelwater6.3 ltr     Leverancier: Kraan
Belle Saison 1     Leverancier: Lallemand
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

63 °C78 °C
70 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=259