Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Oesterstout

van:Brouwdagcommissie
klasse:D
stijl:Stout

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:60 min.
alcoholpercentage:8.2 %
begin-SG:1082
eind-SG:1020
EBC (kleur):130.0
EBU (bitterheid):35.0
Brouwhuisefficiëntie:72 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Palemout (7 EBC)3072 gr   7 EBC  
Havervlokken (2 EBC) 200 gr   2 EBC  
Chocolademout (800 EBC)250 gr   800 EBC  
Zwarte mout (Ontbitterd)42 gr   1400 EBC Leverancier: Dingemans
Gerst, geroosterd (1000 EBC) 200 gr   1000 EBC  
Fuggles29 gr 60 min. 5.6 α Bloemen  
Fuggles12 gr 20 min. 5.6 α Bloemen  
Maischwater9.3 ltr     Leverancier: Kraan
Spoelwater5.6 ltr     Leverancier: Kraan
Safale S-041     Leverancier: Fermentis
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

66 °C72 °C78 °C
45 min.15 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=261