Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Oesterstout
van: | Brouwdagcommissie |
klasse: | D |
stijl: | Stout |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 8.2 % |
begin-SG: | 1082 |
eind-SG: | 1020 |
EBC (kleur): | 130.0 |
EBU (bitterheid): | 35.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 72 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Palemout (7 EBC) | 3072 gr | 7 EBC | ||
Havervlokken (2 EBC) | 200 gr | 2 EBC | ||
Chocolademout (800 EBC) | 250 gr | 800 EBC | ||
Zwarte mout (Ontbitterd) | 42 gr | 1400 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Gerst, geroosterd (1000 EBC) | 200 gr | 1000 EBC | ||
Fuggles | 29 gr | 60 min. | 5.6 α | Bloemen |
Fuggles | 12 gr | 20 min. | 5.6 α | Bloemen |
Maischwater | 9.3 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | 5.6 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Safale S-04 | 1 | Leverancier: Fermentis | ||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
66 °C | 72 °C | 78 °C |
45 min. | 15 min. | 5 min. |
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=261