Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Sierra Nevada Pale Ale

van:Theo van Eijden
klasse:A
stijl:American Pale Ale

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:60 min.
alcoholpercentage:5.5 %
begin-SG:1056
eind-SG:1014
EBC (kleur):15.6
EBU (bitterheid):31.0
Brouwhuisefficiëntie:75 %
WatertypeKraan

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Palemout (7 EBC)2420 gr   7 EBC  
Cara-kristal (120 EBC)147 gr   120 EBC  
Magnum4 gr 60 min. 10.7 α Bloemen  
Hallertau Perle 9 gr 60 min. 7.60 α Bloemen  
Cascade11 gr 15 min. 6.90 α Bloemen  
Cascade10 gr   5.00 α Bloemen  
Safale US-051     Leverancier: Fermentis
Maischwater7 liter     Leverancier: Kraan
SpoelwaterSpoelen tot 12 liter in kookketel     Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

68 °C76 °C
60 min.10 min.

Opmerkingen van de brouwer

7 dagen dryhoppen met 10 g Cascade hop. Voeg de hop na 5 dagen toe aan de hoofdvergisting Fermentatie: primair: 7 dagen 20 graden secundair: 14 dagen 22 graden
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=264