Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Sierra Nevada Pale Ale
van: | Theo van Eijden |
klasse: | A |
stijl: | American Pale Ale |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 5.5 % |
begin-SG: | 1056 |
eind-SG: | 1014 |
EBC (kleur): | 15.6 |
EBU (bitterheid): | 31.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Watertype | Kraan |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Palemout (7 EBC) | 2420 gr | 7 EBC | ||
Cara-kristal (120 EBC) | 147 gr | 120 EBC | ||
Magnum | 4 gr | 60 min. | 10.7 α | Bloemen |
Hallertau Perle | 9 gr | 60 min. | 7.60 α | Bloemen |
Cascade | 11 gr | 15 min. | 6.90 α | Bloemen |
Cascade | 10 gr | 5.00 α | Bloemen | |
Safale US-05 | 1 | Leverancier: Fermentis | ||
Maischwater | 7 liter | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | Spoelen tot 12 liter in kookketel | Leverancier: Kraan | ||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
68 °C | 76 °C |
60 min. | 10 min. |
Opmerkingen van de brouwer
7 dagen dryhoppen met 10 g Cascade hop. Voeg de hop na 5 dagen toe aan de hoofdvergisting Fermentatie: primair: 7 dagen 20 graden secundair: 14 dagen 22 graden't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=264