Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Brouwdag R.I.S.

datum:1 oktober 2016
van:Brouwdagcommissie
klasse:D
stijl:Russian Imperial Stout

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:75 min.
alcoholpercentage:10.0 %
begin-SG:1090
eind-SG:1014
EBC (kleur):103.0
EBU (bitterheid):53.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Palemout (7 EBC)3233   7 EBC  
Aromamout (50 EBC)152   50 EBC  
Special B324   400 EBC  
Chocolademout (800 EBC)39   800 EBC  
Carafa Special III (1400 EBC)152   1400 EBC Leverancier: Weyermann
Maischwater13.7     Leverancier: Kraan
Spoelwater2.4     Leverancier: Kraan
Magnum5.1 75 min. 11.6 α Bloemen  
Galena hopbloemen 4.2 75 min. 14.1 α Bloemen  
Hercules3.7 75 min. 16.1 α Bloemen  
Magnum6.2 20 min. 11.6 α Bloemen  
Galena hopbloemen 5.8 20 min. 14.1 α Bloemen  
Cascade7.2 7 min. 9.7 α Bloemen  
Galena hopbloemen 8.2 7 min. 14.1 α Bloemen  
Lallemand Nothingham 1     Leverancier: Lallemand
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

68 °C64 °C78 °C
0 min.75 min.5 min.

Opmerkingen van de brouwer

De Hercules hop is vervangen door Opal met een 5,2% alfazuur. (Omrekenen!) Gebruik 1 zakje gist per 15 liter.

Problemen bij brouwen

Het betreft een flinke moutstorting en er wordt weinig gespoeld dus let op dat je maischketel groot genoeg is! Een batch van 20liter past niet in een Weck pan.

Opmerkingen van de webredactie

gezamelijke brouwdag oktober 2016
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=266