Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Bruintje
datum: | 9 november 2016 |
van: | Inkoopcommissie |
klasse: | B |
stijl: | Brown Ale |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 5.4 % |
begin-SG: | 1051 |
eind-SG: | 1013 |
EBC (kleur): | 57.0 |
EBU (bitterheid): | 25.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Palemout (7 EBC) | 1900 gr | 7 EBC | ||
Ambermout (50 EBC) | 140 gr | 50 EBC | ||
Cara Vienna (30-60 EBC) | 100 gr | 50 EBC | ||
Biscuitmout | 100 gr | 50 EBC | ||
Pale Chocolate Malt (600 EBC) | 100 gr | 600 EBC | Leverancier: Thomas Fawcett & Sons | |
East Kent Goldings | 20 gr | 60 min. | 5 α | Bloemen |
East Kent Goldings | 10 | 5 min. | 5 α | Bloemen |
Maischwater | 9.6 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | 7.3 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Wyeast 1275 Thames Valley Ale | 1 | |||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
71 °C | 67 °C | 78 °C |
stort min. | 60 min. | 2 min. |
Opmerkingen van de brouwer
De hoeveelheid bottelsuiker is bedoeld om deze Northern English Brown Ale een engelse hoeveelheid CO2 te geven. Als je van iets meer schuim houdt voeg dan 4 of 5 gr. per liter suiker toe.Problemen bij brouwen
Als je liever met droge gist brouwt dan is de Safale S-04 een leuk alternatief.'t Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=267