Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Saison travail sérieux
datum: | 4 februari 2017 |
van: | Brouwdagcommissie |
klasse: | C |
stijl: | Saison |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 85 min. |
alcoholpercentage: | 7.3 % |
begin-SG: | 1065 |
eind-SG: | 1010 |
EBC (kleur): | 9.0 |
EBU (bitterheid): | 39.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 80 % |
Watertype | Kraan |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 1800 gr | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Tarwemout (4 EBC) | 530 gr | 4 EBC | ||
Vienna mout (8 EBC) | 130 gr | 8 EBC | ||
Suiker | 150 gr | |||
Maischwater | 8.6 liter | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | 7.6 liter | Leverancier: Kraan | ||
Styrian Goldings hopbloemen | 68 gr | 60 min. | 2 α | Bloemen |
Saaz hop | 47 gr | 5 min. | 2.2 α | Bloemen |
Belle Saison | 1 | Leverancier: Lallemand | ||
Maischwater | Leverancier: Kraan | |||
Spoelwater | Leverancier: Kraan | |||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
62 °C | 72 °C | 78 °C |
30 min. | 30 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Start vergisting bij 20 graden en dan dagelijks 1 graad verhogen tot 27graden. Verder vergisten bij 28 graden gedurende 3 dagen. Daarna koelen naar 5 graden en lageren gedurende minimaal 2 weken. Bottelen met 7 tot 7,5 gram suiker per liter.Opmerkingen van de webredactie
Recept voor de gezamelijke brouwdag d.d. 4 feb. 2017 Als vervangende gist kan eventueel ook Mangrove Jack French Saison gebruikt worden.'t Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=272