Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Het GanseIJland

datum:9 maart 2017
van:Inkoopcommissie
klasse:C
stijl:India Pale Ale

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:60 min.
alcoholpercentage:6.0 %
begin-SG:1062
eind-SG:1015
EBC (kleur):17.0
EBU (bitterheid):58.0
Brouwhuisefficiëntie:75 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 2800 gr   3 EBC Leverancier: Dingemans
Pilgrim UK 26 gr 60 min. 9.3 α Bloemen  
Styrian Goldings hopbloemen5 gr 10 min. 6.8 α Bloemen  
Cascade5 gr 10 min. 9.7 α Bloemen  
Cascade5 gr Koudhop min. 9.7 α Bloemen  
Centennial5 gr Koudhop min. 10.3 α Bloemen  
Maischwater11.5 ltr     Leverancier: Kraan
Spoelwater6 ltr     Leverancier: Kraan
Wyeast XL 1098 British Ale1      
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

73 °C69 °C78 °C
stort min.60 min.2 min.

Opmerkingen van de brouwer

De koudhop pas toevoegen na de hoofd gisting en pas vlak voor het bottelen verwijderen. Dit geeft het lekkerste resultaat.

Problemen bij brouwen

Als je liever met droge gist brouwt dan is Safbrew S-04 of Danstar Nottingham aan te bevelen.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=273