Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Het GanseIJland
datum: | 9 maart 2017 |
van: | Inkoopcommissie |
klasse: | C |
stijl: | India Pale Ale |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 6.0 % |
begin-SG: | 1062 |
eind-SG: | 1015 |
EBC (kleur): | 17.0 |
EBU (bitterheid): | 58.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 2800 gr | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Pilgrim UK | 26 gr | 60 min. | 9.3 α | Bloemen |
Styrian Goldings hopbloemen | 5 gr | 10 min. | 6.8 α | Bloemen |
Cascade | 5 gr | 10 min. | 9.7 α | Bloemen |
Cascade | 5 gr | Koudhop min. | 9.7 α | Bloemen |
Centennial | 5 gr | Koudhop min. | 10.3 α | Bloemen |
Maischwater | 11.5 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | 6 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Wyeast XL 1098 British Ale | 1 | |||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
73 °C | 69 °C | 78 °C |
stort min. | 60 min. | 2 min. |
Opmerkingen van de brouwer
De koudhop pas toevoegen na de hoofd gisting en pas vlak voor het bottelen verwijderen. Dit geeft het lekkerste resultaat.Problemen bij brouwen
Als je liever met droge gist brouwt dan is Safbrew S-04 of Danstar Nottingham aan te bevelen.'t Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=273