Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Hellbokkel
datum: | 9 maart 2017 |
van: | Inkoopcommissie |
klasse: | C |
stijl: | Dubbelbok |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 7.2 % |
begin-SG: | 1066 |
eind-SG: | 1015 |
EBC (kleur): | 18.0 |
EBU (bitterheid): | 36.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 2600 gr | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Cara Pilsmout (3 EBC) | 350 gr | 3 EBC | ||
Cara Special-B (350 EBC) | 50 gr | 350 EBC | ||
Opal DE hopbloemen | 34 gr | 60 min. | 5.3 α | Bloemen |
Maischwater | 12.3 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | 5.5 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Wyeast 2308 Munich Lager | 1 | |||
Bottelsuiker |
Maischschema
56 °C | 53 °C | 66 °C | 73 °C | 78 °C |
stort min. | 5 min. | 40 min. | 15 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Let op de hoofd vergisting moet gebeuren tussen de 9 Celsius en 13 Celsius. De lagering ergens tussen de 5 en 10 Celsius. Lichte dubbelbok!!Problemen bij brouwen
Als je liever met droge gist brouwt dan kan je voor de Saflager S-23 of de S-189 kiezen. Als je geen lager gist wilt gebruiken dan kan het ook met S-33 (neutraler) of T-58 (iets kruidiger) maar dat levert een beduidend mindere bok smaak op.'t Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=274