Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Tripel C
datum: | 22 april 2017 |
van: | Brouwdagcommissie |
klasse: | C |
stijl: | Tripel |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 85 min. |
alcoholpercentage: | 8.4 % |
begin-SG: | 1080 |
eind-SG: | 1015 |
EBC (kleur): | 12.0 |
EBU (bitterheid): | 27.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 85 % |
Watertype | Kraan |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 2632 gr. | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Tarwemout (4 EBC) | 160 gr. | 4 EBC | ||
Swaen Melany | 96 gr. | 70 EBC | Leverancier: The Swaen | |
Suiker | 322 gr. | |||
Maischwater | 9.4 liter | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | 4.6 liter | Leverancier: Kraan | ||
Colombus hopbloemen | 5.5 gr. | 60 min. | 17.5 α | Bloemen |
Cascade | 5 gr. | 20 min. | 7.4 α | Bloemen |
Citra | 5.1 gr. | 14 α | Bloemen | |
Safbrew Abbaye BE-256 | 11 gr. | Leverancier: Fermentis | ||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
62 °C | 72 °C | 78 °C |
30 min. | 30 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de brouwer
De Citra hopgift is aan het eind van het koken bij vlam uit.'t Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=275