Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Tangerine Dream
datum: | 15 augustus 2017 |
van: | Paul van 't Sant |
klasse: | D |
stijl: | Dark Red Rye IPA |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 6.5 % |
begin-SG: | 1065 |
eind-SG: | 1015 |
EBC (kleur): | 46.0 |
EBU (bitterheid): | 70.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Watertype | Kraan |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Palemout (3-5 EBC) | 2404 gr | 5 EBC | Leverancier: Thomas Fawcett & Sons | |
Roggemout (6 EBC) | 481 gr | 6 EBC | ||
Ambermout (60 EBC) | 150 gr | 60 EBC | ||
Crystal Rye Malt | 120 gr | 244 EBC | Leverancier: Thomas Fawcett & Sons | |
Chocolademout (500 EBC) | 30 gr | 500 EBC | ||
Special B | 30 gr | 400 EBC | ||
Amarillo | 15 gr | 60 min. | 8 α | Bloemen |
Amarillo | 15 gr | 30 min. | 8 α | Bloemen |
Mandarina Bavaria | 15 gr | 15 min. | 8.9 α | Bloemen Leverancier: Van der Kooy |
Amarillo | 15 gr | 15 min. | 8 α | Bloemen |
Mandarina Bavaria | 15 gr | 5 min. | 8.9 α | Bloemen Leverancier: Van der Kooy |
Maischwater | 7.4 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | 4.8 ltr | Leverancier: Kraan | ||
White Labs WLP001 California Ale | 1 | Leverancier: White Labs | ||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
67 °C | 78 °C |
60 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de brouwer
tijdens de tweede vergisting dry-hoppen met 15 gr Amarillo en 15 gr Mandarina Bavaria voor ongeveer 5 tot 7 dagen. Na het bottelen 5 weken laten rijpen. Als vervangende gist kan ook FERMENTIS SAFALE US-05 gebruikt worden.'t Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=276