Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Tangerine Dream

datum:15 augustus 2017
van:Paul van 't Sant
klasse:D
stijl:Dark Red Rye IPA

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:60 min.
alcoholpercentage:6.5 %
begin-SG:1065
eind-SG:1015
EBC (kleur):46.0
EBU (bitterheid):70.0
Brouwhuisefficiëntie:75 %
WatertypeKraan

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Palemout (3-5 EBC) 2404 gr   5 EBC Leverancier: Thomas Fawcett & Sons
Roggemout (6 EBC)481 gr   6 EBC  
Ambermout (60 EBC)150 gr   60 EBC  
Crystal Rye Malt120 gr   244 EBC Leverancier: Thomas Fawcett & Sons
Chocolademout (500 EBC)30 gr   500 EBC  
Special B30 gr   400 EBC  
Amarillo15 gr 60 min. 8 α Bloemen  
Amarillo15 gr 30 min. 8 α Bloemen  
Mandarina Bavaria 15 gr 15 min. 8.9 α Bloemen Leverancier: Van der Kooy
Amarillo15 gr 15 min. 8 α Bloemen  
Mandarina Bavaria 15 gr 5 min. 8.9 α Bloemen Leverancier: Van der Kooy
Maischwater7.4 ltr     Leverancier: Kraan
Spoelwater4.8 ltr     Leverancier: Kraan
White Labs WLP001 California Ale1     Leverancier: White Labs
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

67 °C78 °C
60 min.5 min.

Opmerkingen van de brouwer

tijdens de tweede vergisting dry-hoppen met 15 gr Amarillo en 15 gr Mandarina Bavaria voor ongeveer 5 tot 7 dagen. Na het bottelen 5 weken laten rijpen. Als vervangende gist kan ook FERMENTIS SAFALE US-05 gebruikt worden.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=276