Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Hopporter
datum: | 16 augustus 2017 |
van: | Inkoopcommissie |
gepubliceerd: | Clubblad september 2017 |
klasse: | B |
stijl: | Porter |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 5.7 % |
begin-SG: | 1052 |
eind-SG: | 1012 |
EBC (kleur): | 115.0 |
EBU (bitterheid): | 44.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Watertype | Kraan |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Palemout (3-5 EBC) | 1900 gr | 5 EBC | Leverancier: Thomas Fawcett & Sons | |
Cara Munichmout (120 EBC) | 400 gr | 120 EBC | ||
BlackSwaen©BlackExtra | 50 gr | 1250 EBC | Leverancier: The Swaen © Black | |
Gerst, geroosterd (1300 EBC) | 50 gr | 1300 EBC | ||
Northern Brewer | 27 gr | 60 min. | 6.9 α | Bloemen |
Styrian Goldings hopbloemen | 10 gr | 10 min. | 2.0 α | Bloemen |
Styrian Goldings hopbloemen | 6 gr | koudhop min. | 2.0 α | Bloemen |
Wyeast 1450 Denny's Favorite 50 | 1 | Leverancier: Wyeast | ||
Bottelsuiker |
Maischschema
70 °C | 66 °C | 78 °C |
0 min. | 60 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Koudhop 6 gr Styrian Golding Alternatieve droge gist is: S-04't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=277