Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
ZwartPilsie
datum: | 17 oktober 2017 |
van: | Inkoopcommissie |
klasse: | B |
stijl: | Dark Lager |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 6.0 % |
begin-SG: | 1052 |
eind-SG: | 1010 |
EBC (kleur): | 57.0 |
EBU (bitterheid): | 15.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 1940 gr | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Rijstevlokken | 280 gr | |||
Carafa Special I (800 EBC) | 95 gr | 800 EBC | Leverancier: Weyermann | |
Ahthanum (USA) | 17 gr | 60 min. | 3.8 α | Bloemen |
Maischwater | 9.5 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | 7.4 ltr | Leverancier: Kraan | ||
White Labs WLP840 American Lager | 1 | Leverancier: White Labs | ||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
70 °C | 66 °C | 78 °C |
stort min. | 75 min. | 2 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Als je liever met droge gist brouwt dan is de Fermentis saflager s-23 een goed alternatief.'t Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=280