Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Der Alte Magnum
datum: | 14 januari 2018 |
van: | Inkoopcommissie |
klasse: | B |
stijl: | Alt |
Recept gegevens
alcoholpercentage: | 5.1 % |
begin-SG: | 1048 |
eind-SG: | 1013 |
EBC (kleur): | 19.0 |
EBU (bitterheid): | 38.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 1800 gr | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Munichmout (15 EBC) | 230 gr | 15 EBC | ||
Cara Munichmout (120 EBC) | 150 gr | 120 EBC | ||
Magnum | 13 gr | 60 min. | 12.6 α | Bloemen |
Maischwater | 8.9 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | 7.8 ltr | Leverancier: Kraan | ||
White Labs WLP036 Dusseldorf Alt | 1 | Leverancier: White Labs | ||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
71 °C | 67 °C | 78 °C |
stort min. | 60 min. | 2 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Als je liever met droge gist brouwt dan is S-33, lallemand Nottingham of een andere neutrale bovengist toepasbaar.Smaakimpressie
Een mooi bier wat vergezeld gaat van een lekker bittertje.'t Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=290