Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Sorachi voor de winter
datum: | 25 april 2018 |
van: | Inkoopcommissie |
klasse: | D |
stijl: | Barley Wine |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 9.1 % |
begin-SG: | 1085 |
eind-SG: | 1017 |
EBC (kleur): | 39.0 |
EBU (bitterheid): | 53.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Palemout (7 EBC) | 2000gr | 7 EBC | ||
Thomas Fawcett & Sons - Mild Ale Malt | 1000gr | 8.5 EBC | Leverancier: Thomas Fawcett & Sons | |
Thomas Fawcett & Sons - Crystal malt | 200gr | 130 EBC | Leverancier: Thomas Fawcett & Sons | |
Kandijsuiker, donker | 500gr | |||
Sorachi Ace hopbloemen | 20gr | 60 min. | 12.3 α | Bloemen |
East Kent Goldings | 20gr | 10 min. | 5.4 α | Bloemen |
East Kent Goldings | 10gr | koudhop min. | 5.4 α | Bloemen |
Maischwater | 13.1 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | 4.9 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Wyeast 1469 West York Ale | 1 | Leverancier: Wyeast | ||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
73 °C | 69 °C | 78 °C |
stort min. | 60 min. | 2 min. |
Opmerkingen van de brouwer
De koudhop toevoegen tijdens de lagering voor ongeveer 2 weken.Problemen bij brouwen
Als je liever met droge gist brouwt dan kan dat met S-33 -niet kruidig- of T-58 -wel kruidig-.'t Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=293