Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
EastRyeKentIndiaGoldPaleAle
datum: | 25 april 2018 |
van: | Inkoopcommissie |
klasse: | C |
stijl: | India Pale Ale |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 5.1 % |
begin-SG: | 1050 |
eind-SG: | 1012 |
EBC (kleur): | 25.0 |
EBU (bitterheid): | 54.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Palemout (7 EBC) | 1300 gr | 7 EBC | ||
Aromamout (100 EBC) | 200 gr | 100 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Roggemout (6 EBC) | 800 gr | 6 EBC | ||
East Kent Goldings | 25 gr | 60 min. | 5.4 α | Bloemen |
East Kent Goldings | 20gr | 25 min. | 5.4 α | Bloemen |
East Kent Goldings | 20gr | 10 min. | 5.4 α | Bloemen |
East Kent Goldings | 20gr | koudhop min. | 5.4 α | Bloemen |
Maischwater | 9.4 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | 7.4 ltr | Leverancier: Kraan | ||
Safale US-05 | 1 | Leverancier: Fermentis | ||
Bottelsuiker | 5 gr/liter |
Maischschema
45 °C | 43 °C | 65 °C | 78 °C |
stort min. | 1 min. | 60 min. | 2 min. |
Problemen bij brouwen
De roggemout kan filter problemen veroorzaken. Begin het maischen op 43C en breng de temperatuur dan met ongeveer 1 graad per minuut naar de 63C.Smaakimpressie
Een mooie niet al te hoppige rye IPA met het kenmerkende fijne aroma van de eastkent goldings.'t Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=294