Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Hefe Weizen
datum: | 27 juni 2018 |
van: | Theo van Eijden |
klasse: | A |
stijl: | Weizen |
Beschrijving
Maischstappen: Tweede deel-maisch, 40% moutstorting, mout/water = 1:5,5 Bij 12 °C inmaischen. Naar 70 °C verwarmen, rust 15 minuten. Toevoegen aan eerste maisch, mout/water = 1:4. Temperatuur mengsel 45 °C, rust 40 minuten. |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 5.5 % |
begin-SG: | 1053 |
eind-SG: | 1012 |
EBC (kleur): | 25.0 |
EBU (bitterheid): | 12.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 78 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Tarwemout (4 EBC) | 1400 gr | 4 EBC | ||
Pilsmout (3 EBC) | 700 gr | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Hallertau | 10 | 60 min. | 7.6 α | Bloemen |
Hallertau | 8 | 1 min. | 7.6 α | Bloemen |
Lallemand Munich Classic | 1 | Leverancier: Lallemand | ||
Maischwater | 8.5 | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | 3.7 | Leverancier: Kraan | ||
Bottelsuiker | 7gr/liter |
Maischschema
62 °C | 70 °C | 12 °C | 45 °C | 70 °C | 78 °C |
45 min. | 12 min. | 1 min. | 40 min. | 15 min. | 5 min. |
Problemen bij brouwen
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=296